Ontmoeting

20130921_142926Onderweg van het ziekenhuis naar het opleidingsinstituut zie ik uit mijn ooghoek een jonge vrouw zitten. Iets in haar houding trekt mijn aandacht, maar ik weet niet wat het is, ik loop door, kijk om en loop toch terug.

Als ik voor haar sta, zie ik blauwe kijkers zwemmen in tranen (in haar ogen) en vraag wat er aan de hand is.
Zij vertelt dat haar scriptie is afgekeurd en dat zij zo hard gewerkt heeft eraan en dat zij het niet ziet zitten.
Ik zeg dat ik het naar vind voor haar, maar dat zij nu mag uithuilen, zodat alle spanning er uit kan. Op mijn vraag wat nu, geeft zij aan het niet te weten.
Nou weet je wat, zeg ik tegen haar, je gaat straks naar huis en iets gezelligs doen. Na een paar dagen pak je de spullen weer bij elkaar en gaat met de opmerkingen aan de slag en dit keer laat je hen een poepie ruiken, want dit keer zal je slagen.

Zij lacht door haar tranen heen , ik geef haar een kus op haar blonde haren en wens haar succes. Zij bedankt mij en ik laat haar achter op het bankje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *