Mijmeren

Imijmerenk luister naar de vogels in de volière, het ruisen van de wind door de bladeren, ik laat mij achterover zakken in de stoel en laat mijn gedachten gaan. Gedachten van intense tevredenheid, vrijheid en rust. Een willekeurige zaterdagochtend in 1974, het is vijf minuten vóór 10, ik ren naar buiten. Vandaag wil ik het echt met eigen ogen zien! De volgende vijf minuten lijken wel vijftig minuten! Yes! Daar gaat het eerste knopje open. Of is het een zinsbegoocheling? Boven de twee kolommen van de poort heeft mijn moeder het plantje ‘tien uur klokje’ geplant, men zegt dat de bloemknopjes om 10 uur open gaan. In een mum van tijd zijn alle knopjes open. Mijn mond krult zich in een glimlach, ik strek mijn hand uit naar het glas met zuurzaksap, neem een slok, de smaaksensatie in mijn mond, de warmte op mijn huid, de wind, het ruisen van de wind, strak blauwe lucht, ik sluit mijn ogen en geef mij over aan de rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *