koffers

Koffers zijn er in alle maten, materialen en uitvoeringen. Een koffer gebruik je als je gaat reizen of logeren. Wat neem je mee in een koffer? Ik neem mijn toiletartikelen mee, kleding, schoeisel, mijn fleece deken, boeken, tijdschriften en o,ja! mijn kussen. Op de plaats van bestemming pak ik mijn koffer uit. Toen ik op reis was naar Oostenrijk, pakte ik mijn koffer niet helemaal uit, want ik overnachtte onderweg in Duitsland. Bij het hotel pakte ik alleen datgene uit wat ik nodig zou hebben voor die twee nachten.

koffers

Pak je uit of blijft het ingepakt?

Bij verhuizingen, nationaal of internationaal, wordt er vaak niet of deels uitgepakt. Waarom worden koffers niet uitgepakt?
Iemand zei ooit tegen mij:”Ik ga niet oud worden in Nederland, ik ga terug naar mijn land als ik gepensioneerd ben. Ik zal daarom nooit een huis kopen in Nederland.” Migratie kan soms voor problemen zorgen, afhankelijk van de reden en hoe de ontvangst was. Ontheemd, ontworteld zijn, niet weer wortelen, thuiskomen.

Tijdens een gesprek merkte een jonge vrouw op dat zij haar
koffers nooit had uitgepakt, met die ontdekking begint zij                                                                     voorzichtig haar koffers uit te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *