Coaching

“Waar ik van houd is om talenten van anderen naar boven te halen. Om een ander te laten stralen. Dat is mijn streven in alles dat ik doe. Ik wil graag het beste bij de ander naar boven halen.”  Oprichter en coach Regina Flu biedt drie verschillende coaching sessies aan.

Eén op één coach

Als mens lopen we allemaal tegen bepaalde zaken aan. We kunnen niet alles alleen oplossen. En dat hoeft ook niet. Soms heb je iemand nodig die naar je luistert, die je advies geeft en die je stimuleert om door te gaan. Eén op één coaching is daarvoor zeer geschikt. Samen gaan we in gesprek over onderwerpen waar je hulp bij kunt gebruiken.

Denk aan begeleiding ten aanzien van relaties, studie, werk of ziekte. Het gaat dan om onderwerpen die geheel op jou van toepassing zijn. Bijvoorbeeld: Hoe ga ik om met mijn demente moeder? Hoe kom ik voor mezelf op bij vrienden? Hoe ga ik om met mijn collega’s? Hoe werk ik zo efficiënt mogelijk?

Ik behandel iedereen met zorg en aandacht. Ik neem echter geen genoegen met standaardantwoorden. Ik vraag door om tot de kern van je moeite te komen. Als we op dat punt zijn, kunnen we oplossingsgericht aan de slag gaan.

Wandelcoach

Als je wandelt bouw je niet alleen conditie op; je ordent ook je gedachten. Heden wandel ik elke dag een uur, soms zelf twee uur. Het helpt mij om bepaalde gedachten een plekje te geven. Als wandelcoach wandel ik daarom samen met jou en verwerken we gedachten die je bezighouden.

Onze gedachten schieten vaak alle kanten op. Zeker als we niet zo lekker in ons vel zitten. Het zorgt voor onrust en vermoeidheid. Tijdens het wandelen kom je tot rust, kan je van de natuur genieten en gaan we in gesprek over je gedachten. Ook is er tijd om stil te zijn, om pijn te verwerken en om nieuwe energie te krijgen.

Oog voor mijn medemens vind ik belangrijk. Tijdens een sessie ben ik er voor jou. Ik luister naar je knelpunten en ga op zoek naar de vraag achter de vraag. Zo weet ik precies wat er speelt en kunnen we je gedachten een plekje geven.

Begeleiding van verlies

Als mens maken we allemaal verlies mee. Dat is vaak een moeilijk en soms zelfs pijnlijk proces. Als coach help ik jou om op een goede manier om te gaan met verlies. Dat kan bijvoorbeeld zijn verlies van een verbroken relatie of een studie die om wat voor reden dan ook is afgebroken. Maar wellicht ook verlies van jezelf, van wie jij bent als persoon.

In mijn werk als stervensbegeleider heb ik ontdekt dat verlies vele vormen kent. Ook het verliezen van een dierbare valt daaronder. De laatste weken voordat iemand overlijdt zijn cruciaal voor iemands leven. Ik begeleid mensen daarom in hun laatste levensfase.

Naast het verzorgen van de doelgroep, luister ik naar hun verhalen en regel ik ontmoetingen met familie en vrienden. Het kan namelijk voorkomen dat iemand nog geen rust heeft om te gaan. Iets uit hun leven zit hen nog dwars. Het is bijzonder om ze de mogelijkheid te mogen geven om bijvoorbeeld relaties te herstellen. De waarheid geeft vrede.

Het is mooi om mensen op deze manier te begeleiden. Zo kan ik rust creëren voordat ze hun laatste reis op aarde gaan maken. Er mag niets aan dat moment ontbreken. Als de familie rustig afscheid heeft kunnen nemen en de overledenen met een vredig gezicht op reis zijn gegaan, ben ik voldaan. Het is bijzonder om deel te mogen uitmaken van die laatste reis.

Net zo bijzonder is het om je te begeleiden bij één van de andere vormen van verlies.